KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Dzień tańca

21.06.2021
Dzień tańca

Dzień tańca

21.06.2021

To był niezwykły dzień.  Radość, muzyka, entuzjazm, energia, optymizm!  Mali i duzi, uczniowie i nauczyciele, dzieci i Panie Dyrektorki - wszyscy razem zatańczyli "Jerusalema Dance Challenge".  Wspólna szkoła i wspólny taniec.  Poczuliśmy, że jesteśmy jednością! Filmik...

Dzień kwiatów

W czwartek szkoła zamieniła się w piękny ogród, pełen różnorodnych, wielobarwnych kwiatów. Ubrania w kwiaty, kwiaty we włosach, wianki z żywych kwiatów. Chłopcy z przypiętymi kwiatami do bluzek lub z kwiatami w ręku. To był niezwykły widok....

Dzień na opak

21.06.2021
Dzień na opak

Dzień na opak

21.06.2021

W środę przyszliśmy ubrani śmiesznie, dziwnie, na opak: koszulki tył na przód, bluzki na lewą stronę, buty nie do pary, a nawet szalik i rękawiczki w upalny dzień....

Dzień pluszaka

Uczniowie zasiedli w szkolnych ławkach ze swoimi małymi i dużymi przytulankami....

Uczniowie i nauczyciele naszej szkoły postanowili radośnie spędzić ostatni tydzień wiosny. Poniedziałek był DNIEM KOLORÓW. Każda klasa przyszła ubrana w wyznaczonym kolorze.  Klasy pierwsze - na czerwono Klasy drugie - na pomarańczowo Klasy trzecie - na żółto Klasy czwarte - na zielono Klasa piąta ...

Dzień Dziecka 1a i 3b

Z okazji Dnia Dziecka klasa 1a i 3b wraz z wychowawcami wybrały się na pełne niespodzianek i atrakcji zajęcia w Domu Kultury Górna. Zobaczcie jak się bawiliśmy....

Dziś pierwszy dzień kiedy wszystkie klasy mają lekcje. Uczniowie z kl. IV – VIII zaznaczali swoją obecność w szkole na nietypowej liście. Na plakacie z napisem ZACZYNAMY RAZEM każdy mógł się podpisać w dowolny sposób, żeby razem z innymi tworzyć społeczność uczniowską. Powodzenia. Jadwiga Zgoda ...

Zajęcia rozwijające kreatywność oraz twórczość uczniów

Kilka wspomnień z tegorocznych zajęć rozwijających kreatywność oraz twórczość uczniów w klasie 1a...

Pierwszy dzień egzaminów klas ósmych za nami

Dziś uczniowie zmierzyli się z testem z języka polskiego. Niektórzy byli mocno zestresowani, inni nic nie dawali po sobie poznać. Po egzaminie z ulgą i uśmiechem opuszczali mury szkoły. Zadowoleni i dumni, że tak dobrze poradzili sobie z pierwszym w życiu egzaminem....

Łódź - nasza bezpieczna przystań

Zajęcia biblioteczne dla klas I-lll....

Dzień Bezpiecznego Internetu

W ramach akcji Dzień Bezpiecznego Internetu uczniowie klasy IIa wykonali plakaty dotyczące bezpieczeństwa w  Internecie. Podczas pracy wspierali się, poznanymi podczas zajęć szkolnych, materiałami znajdującymi się na stronie sieciaki.pl oraz  https://www.cyfrowobezpieczni.pl/strefa-ucznia/filmoteka/materialy-...

W pustyni i w puszczy

"W pustyni i w puszczy" to lektura, która od lat widnieje w kanonie lektur szkolnych. Uczniowie klasy Va wykonali przepiękne latawce na wzór tych, które zbudowali Staś i Nel. W ten sposób utrwalili wiadomości na temat świata przedstawionego w powieści Henryka Sienkiewicza. W zeszłym tygodniu...

Projekt edukacyjny z języka polskiego

W ramach projektu edukacyjnego z języka polskiego uczniowie klasy 4a wykonali plakaty - reklamy społeczne na wybrane przez siebie tematy. Oto efekty:...

Program "Przyjaciele Zippiego"

W naszej szkole uczniowie klas pierwszych od maja 2021 r. realizują międzynarodowy program – "Przyjaciele Zippiego".

Nasza szkoła jest najlepsza: czysta, miła i bezpieczna - zapraszamy i czekamy! Rodzicom dzieci, które w roku szkolnym 2021/2022 rozpoczynają naukę w klasie pierwszej, przypominamy o trwającej rekrutacji.