KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Nagroda Prezydenta Miasta Łodzi dla nauczyciela

15 października br. nagrodę za wybitne osiągnięcia jako nauczyciel edukacji wczesnoszkolnej, wychowawca, pedagog otrzymała nasza p.Beata Hajduk Nagrodę wręczyła p. Prezydent Miasta Łodzi Hanna Zdanowska. Gratulujemy i bardzo jesteśmy dumni!!! "Dob­ry wycho­waw­ca, który nie wtłacza a wyz­wa...

Światowy Dzień Żywności i Walki z Głodem

Jutro 16 X przypada Światowy Dzień Żywności i Walki z Głodem. Uczniowie naszej szkoły co roku włączają się do obchodów tego święta uczestnicząc w szkolnych akcjach i działaniach. W tym miesiącu powstaną gazetki klasowe tematycznie związane z wylosowanym przez klasę owocem lub warzywem. Wyniki prac w kolej...

Dzień Papieża Jana Pawła II

Dziś w naszej szkole uroczyście obchodzono przypadający 16 października Dzień Papieża Jana Pawła II. To polskie święto ustanowione przez Sejm RP w hołdzie papieżowi, upamiętniające wybór kardynała Karola Wojtyły na pierwszego papieża z Polski. Pod kierunkiem s. Jolanty Michalak i p. Małgorzaty Oracz w hol...

Internetowy Teatr TVP

Dziś  odwiedzi ła naszą szkołę Telewizja Polska Łódź. Była ku temu znakomita okazja, gdyż nasza szkoła uczestniczy w programie iTeatr i dziś właśnie klasa 4 A oglądała transmisję na żywo spektaklu "Rutka" z Teatru Arlekin w Łodzi. Nasi młodzi widzowie świetnie wypadli przed  kamerą :) Spektakl podobał ...

Edukacja przyrodnicza

Lekcja edukacji przyrodniczej w wykorzystaniem monitora interaktywnego. Podczas zajęć edukacji przyrodniczej klasa IIIa poznawała tajniki lasu. Za pomocą monitora interaktywnego uczniowie poszukiwali odpowiedzi na pytanie, jak urządzony jest las?...

Zapraszam, jak co roku do udziału w Akcji "Podziel się Wigilią" organizowaną przez Fundację Małgorzaty Niemczyk, która rozpoczyna się od 15.10.2021r. do 15.11.2021r. Celem akcji jest zbiórka artykułów spożywczych, artykułów higieniczno - kosmetycznych i szkolnych dla uczniów niepełn...

"Książka Mówi" - konkurs

Uczniowie klas VII–VIII wzięli udział w I etapie konkursu pt. "KSIĄŻKA MÓWI". Przed komisją i w obecności publiczności zaprezentowali po dwa wiersze Krzysztofa Kamila Baczyńskiego, uhonorowanego przez Sejm tytułem Patrona 2021 roku "w uznaniu zasług dla polskiej sztuki, dla polskiej niepodległości i polski...

Nasza szkoła włączyła się do czynnego udziału w XIX Europejskim Tygodniu Świadomości Dysleksji. Tym razem pod hasłem:  "JESTEŚMY RÓŻNI - JESTEŚMY RAZEM" Informacje o działaniach podejmowanych przez nauczycieli w okresie od 4 do 10  października 2021 znajdują się pod linkiem: http://www.ptd...

Światowy dzień tabliczki mnożenia

Jak co roku w naszej szkole w potyczkach z tabliczką mnożenia uczestniczyli uczniowie klas od III do VIII. W klasach starszych umiejętności młodszych kolegów sprawdzali uczniowie klasy ósmej. Najmłodsi uczestnicy z klas trzecich próbowali swoich sił w swoich salach. Najlepsi i najszybsi otrzymali C...

Dzień chłopaka 1b

Dużo uśmiechu i najlepszych ocen w szkole!!! Tego życzyły chłopcom z okazji ich święta dziewczyny....

Europejski Dzień Języków Obcych

W naszej szkole obchodziliśmy Europejski Dzień Języków Obcych. Każda klasa witała się w innym języku europejskim, który wylosowała już w piątek. W ten sposób umiemy przywitać się w wielu językach. Na lekcjach angielskiego rozwiązywaliśmy quizy, poznawaliśmy nazwy krajów europejskich i ich ję...

Adopcja na odległość

Uczniowie i nauczyciele naszej szkoły postanowili pomóc jednemu z afrykańskich dzieci.  Rozpoczęliśmy współpracę z Fundacją "Czyńmy Dobro" i włączyliśmy się w akcję "Adopcji na odległość". Pod naszą opieką, na okres jednego roku, znalazł się Benjamin z Kenii. Chłopiec ma 5 lat, pochodzi w wielodzietn...

Ślubowanie klas pierwszych

15 września 2021r. w naszej szkole odbyła się uroczystość ślubowania uczniów klas pierwszych.

Nagroda za udział w konkursach matematycznych

Nasza szkoła otrzymała nowe pomoce dydaktyczne za zaangażowanie w konkursy matematyczne. Skorzystamy z nowych pomocy przygotowując się do kolejnych konkursów....

Narodowe Czytanie

Narodowe Czytanie w naszej szkole.